De ce sabotează Apple performanța celui mai scump MacBook
Apple a lansat de curând cel mai scump și performant laptop din portofoliul companiei. MacBook Pro-ul de 15 inci cu Intel Core i9 se pare însă că are o problemă de performanță.
Au trecut doar câteva săptămâni de la momentul în care americanii de la Apple și-au actualizat seria de portabile de top din portofoliu. Din punct de vedere estetic, s-au păstrat în totalitate liniile de design introduse în 2016, dar performanța este asigurată de cele mai noi procesoare Intel.
În plus, pentru prima oară, dacă ai nevoie de o performanță extremă, poți opta pentru o cantitate de memorie RAM egală cu 32GB.
Tot de dragul performanței extreme ai putea opta pentru procesorul Intel Core i9. Acesta poate fi configurat pe un MacBook Pro de 15 inci și, împrecună cu 32GB RAM, ajunge să se reflecte într-un preț de aproximativ 27.000 lei.
Din păcate, primele teste realizate de YouTuber-ul Dave Lee ne arată că este puțin probabil să profiți la maxim de ce este capabil SoC-ul cu pricina. Vina pentru acest set de circumstanțe este a celor de la Apple și are legătură cu limitările designului termic pe care gigantul din Cupertino l-a adoptat pentru portabilele sale din ultimii ani.
După cum se poate vedea în clipul de mai sus postat de Lee, sistemul de operare îți sub-tactează procesorul în timp real, în funcție de ce faci pe computer, pentru a preveni supra-încâlzirea. Ideea nu este una rea și e departe de a fi pusă în aplicarea pentru prima oară de către Apple.
În același timp, reprezintă o veste incredibil de tristă pentru cei care se gândeau să-și mute toate proiectele de procesare foto video de pe un desktop de cinci ori mai mare pe un ultraportabil cu mult mai mic de două kilograme.
Realitatea este atât de îngrijorătoare încât în teste de randare din Adobe Premiere Pro, timpul asociat randării a fost mai mare cu ultra-performantul Core i9 decât cu un Core i7 folosit în MacBook Pro-ul de vârf lansat în 2017.
În cazul în care exista vreo dilemă referitoare la veridicitatea întregului scenariu, Dave Lee și-a pus laptopul în congelator, iar scăderea forțată a temperaturii de lucru s-a reflectat în scăderea instant a timpului de randare pentru un proiect de la 40 minute, la 27 de minute, cu aproximativ 30%.
Rămâne să vedem în ce manieră va comenta Apple dezvăluirile YouTuber-ului din ultimele zile.